i ja spelnilem obowiazek :diabelski_usmiech
[O1] Mod tylnych świateł
Zwiń
X
-
[O1] Mod tylnych świateł
Elo,
właśnie spędziłem kilka godzin oklejając tylne światła.
Wyglądają zajebiście i strasznie mi sie podobają, własnie dokładnie coś takiego chciałem osiągnąć Jest jednak jedno ale... Uzylem folii Oracle 3800 kupionej na allegro. Mialo byc full wypaśnie i legalnie, ale jak je już zalożylem i podłączyłem żarówki to zobaczyłem niestety że wszystko świeci na czerwono :roll: Zarówno kierunki jak i wsteczny...
Boję się, że
a) przy pierwszej lepszej kontroli dostane 100 i 2 pkt...
b) jak (odpukac) ktoś mi wjedzie w dupe to policja może uznać mnie za winnego a później TU będzie robić problemy z wypłacenie kasy
W zeszym roku wyglądała tak
A teraz tak sie prezentuje
Jest strasznie brudna, ale ostatnio codziennie zaliczam jakieś małe Camel Trophy u siebie na wsi i dlatego wygląda tak jak wygłada :wink:
Może nie jest jakoś super pro zrobione ale ja na mnie to nawet ok Zobacze może uda mi się znaleźć inną folię (bardziej przepuszczająco światło) to oddam to fachowcom do zrobienia
Dajcie znać jak wg Was wygląda sprawa legalności takich wynalazków i czy kojarzycie jakieś inne rozwiązania dzięki którym moge mieć czerwone światła...Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
-
-
IMO np przy hamowaniu i skręcaniu zarazem to kierunki mogą się zlać ze światłami stopu i zwykłymi, trochę za dużo czerwonego.
a generalnie - mimo że o to nie pytałeś to moim zdaniem i dla mnie to absolutna kupa, wygląda jakby czeszce wypalili oczy - zedrzyj to w cholerę w kierunki wsadź sobie żarówki srebrne żeby nie było jajecznicy i będzie OK - ori światła po lifcie są miodzio
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafa generalnie - mimo że o to nie pytałeś to moim zdaniem i dla mnie to absolutna kupa,
a tak serio to dzieki za szczerosc serio :!: kazda opinia jest wazna i cenna :szeroki_usmiech
Mi sie podobaja ale boje sie ze sie ktoregos dnia przez nie moge sie nie wyplacic...Bouli
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
tak sobie myślę, że słusznie się boisz.
gdzieś nawet ostatnio czytałem, że jakiekolwiek przeróbki świateł pod katem zmiany ich przejrzystości są "illegal" - niezgodność z homologacją.
kiedyś hella robiła do golfa 3 światła pod kolor nadwozia. może i do okci coś takiego wymyślili.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huweże jakiekolwiek przeróbki świateł pod katem zmiany ich przejrzystości są "illegal"
Zamieszczone przez huwekiedyś hella robiła do golfa 3 światła pod kolor nadwozia. może i do okci coś takiego wymyślili.Bouli
Komentarz
-
-
Bouli bez obrazy ale szkoda było tych kilku godzin roboty i kasy na folie :kciukminus . Druga sprawa że faktycznie przy pierwszej koltroli drogowej nie dość że złapiesz głupio punkty, stracisz kasę i dowód. Posłuchaj rad Paf-a. Na allegro były tanio srebrne żarówki do kierunków Philipsa (na forum jest wątek na ten temat).Zobacz ile Ci zostało czasu:
http://zegarsmierci.info/s/zegar
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspoloszkoda ze sie uczylem i
nie zostalem policjantem.Zobacz ile Ci zostało czasu:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tasherNa allegro były tanio srebrne żarówki do kierunków Philipsa (na forum jest wątek na ten temat).
Tylko ze w tym rzecz ze mi sie cale czerwone lampy bardzo podobaja :!: I chcialbym znalezc rozwiazanie ktore bedzie legalne, bezpieczne i... czerwone :szeroki_usmiechBouli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BouliWiem bo sam znalazlem tego kolesia
Zamieszczone przez Boulichcialbym znalezc rozwiazanie ktore bedzie legalne, bezpieczne i... czerwone
Zamieszczone przez dariuspoloprzeprasztam wiecej nie bedeZobacz ile Ci zostało czasu:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaPoza tym jak pojedziesz na przegląd, to diagnosta powie żebyś to wymienił i dopiero przyjechał po pieczątkę.Bouli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BouliPrzeglad mam dopiero za 1,5 roku wiec tym sie najmniej przejmuje. Poza tym zawsze przed przegladem moge zerwac folie a potem zalozyc od nowa, zaden klopot
jak ktoś ci wjedzie w 4 litery - to defaultowo jest jego wina - ale może wtedy powoływać się na to że coś masz nie tak ze światłami, nie widział itp
policja i kontrole to jedno, przeglądy drugie ale bezpieczeństwo to rzecz trzecia - warto mieć to w pamięci...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafja bym raczej drążył temat w sprawie legalności
jak ktoś ci wjedzie w 4 litery - to defaultowo jest jego wina - ale może wtedy powoływać się na to że coś masz nie tak ze światłami, nie widział itp
policja i kontrole to jedno, przeglądy drugie ale bezpieczeństwo to rzecz trzecia - warto mieć to w pamięci...Bouli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Boulijak (odpukac) ktoś mi wjedzie w dupe to policja może uznać mnie za winnego a później TU będzie robić problemy z wypłacenie kasy
PS u mnie świeciły na pomarańczowo :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lukassowłaśnie z tego względu odpuściłem sobie przerabianie świateł na Arek Kombi Edition , choć bardzo mi się ta przeróbka podoba, no a jakiś Ci jakiś gostek wjedzie w dupsko to może dla złości powiedzieć że np nie widział świateł stopu i wtedy będzie kupa, ale to takie same ryzyko mniej więcej jak z przyciemnianiem przednich szyb, co do wyglądy na zdjęciach wygląda tak sobie, może w realu fajniej , grunt że się Tobie podoba, ja przez długi czas miałem opcje jak na zdjęciu, to przeróbka poprzedniego właściciela, ale teraz cieszę się że zdjąłem
moze sie uda znalezc jakas inna folie...
[ Dodano: Sob 30 Cze, 07 23:12 ]
Zamieszczone przez LukassoPS u mnie świeciły na pomarańczowo
[ Dodano: Sob 30 Cze, 07 23:13 ]
Zamieszczone przez Lukassoja przez długi czas miałem opcje jak na zdjęciu, to przeróbka poprzedniego właściciela, ale teraz cieszę się że zdjąłem
[ Dodano: Sob 30 Cze, 07 23:49 ]
Własnie wróciłem z wieczornego spaceru z psiakami. Lampy jak wyglądały tak wyglądają zajebiście, ale teraz, po zmroku wala jeszcze bardziej na czerwono niz wczesniej...
siet fak dupa chyba kupię inną folię na allegro i zobacze może moja jest jakaś trefna. Widziałem już przecież nie raz na mieście ludków z przyciemnionymi lampami no na czarno i kierunki świeciły normalnie...Bouli
Komentarz
-
-
-
Bouli, podzielam zdanie paf-a odnośnie wyglądu :roll:
myślę, ze Ci się podobało na świeżo bo wygląda po prostu inaczej :wink:
ale IMHO gorzej, a i mandat możesz zaliczyć, zedrzyj to :szeroki_usmiechGarret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
jeśli coś Ci to pomoże: mam na szybach w biurze naklejki ( takie jak np na empekach) - od zewnątrz są pięknie czerwone, zaś od środka widać bez problemu to co na zewnątrz. myślę, że bez problemu przepuszczałyby pomarańczowe światło kierunków. to co znalazłem w wytycznych wizualizacyjnych to : "Naklejki drukowane techniką druku solwentowego 720 dpi, na folii Mactac serii Imagin JT 5822 P połysk.".Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Re: Mod tylnych świateł
Zamieszczone przez BouliElo,
właśnie spędziłem kilka godzin oklejając tylne światła.
Wyglądają zajebiście i strasznie mi sie podobają, własnie dokładnie coś takiego chciałem osiągnąć Jest jednak jedno ale... Uzylem folii Oracle 3800 kupionej na allegro. Mialo byc full wypaśnie i legalnie, ale jak je już zalożylem i podłączyłem żarówki to zobaczyłem niestety że wszystko świeci na czerwono :roll: Zarówno kierunki jak i wsteczny...
Boję się, że
a) przy pierwszej lepszej kontroli dostane 100 i 2 pkt...
b) jak (odpukac) ktoś mi wjedzie w dupe to policja może uznać mnie za winnego a później TU będzie robić problemy z wypłacenie kasy
W zeszym roku wyglądała tak
Obrazek
A teraz tak sie prezentuje
Obrazek
Obrazek
Jest strasznie brudna, ale ostatnio codziennie zaliczam jakieś małe Camel Trophy u siebie na wsi i dlatego wygląda tak jak wygłada :wink:
Może nie jest jakoś super pro zrobione ale ja na mnie to nawet ok Zobacze może uda mi się znaleźć inną folię (bardziej przepuszczająco światło) to oddam to fachowcom do zrobienia
Dajcie znać jak wg Was wygląda sprawa legalności takich wynalazków i czy kojarzycie jakieś inne rozwiązania dzięki którym moge mieć czerwone światła...
A nie myslales o lakierze w sprayu do lamp ???
Mialem w Lanosie sciemnione swiatelka w ten wlasnie sposob i efkt byl zajefajny,a raz nawet pan wladza doszedl do wniosku ze to fabrycznie tak bylo robione :lol: grzecznie przytaknolem skoro wladza tak mowi to co sie bede z nim w tym przypadku spieral hihihi
Co do tych lakierow do lamp to wiem ze sa rozne kolory a czerwony na 10000000% jest,koszt ok 20PLN,tylko nie pamietam jakiej firmy byl ten lakier,a schnie jakies 15-20 minut
Komentarz
-
Komentarz